Schoon, Heel en Veilig

Oost Flevoland Woondiensten

Schoon, Heel en Veilig. Dat zijn de drie factoren die bepalen wat de kwaliteit is van de gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte en waardoor huurders zich zowel prettig, als gehoord voelen. Met behulp van onze beeldsystematiek zetten wij op deze manier beleving en resultaat centraal.

We maken het met beeldsystematiek mogelijk om de kwaliteit van gemeenschappelijk ruimtes op een uniforme wijze te meten. Er ontstaat op deze manier een eenduidig kader voor eigenaar, huismeester, opzichter, teamleider en bewoner om te communiceren over de huidige en gewenste kwaliteit. Er wordt inzicht gegeven in de ontwikkeling van de beheerkwaliteit, waardoor investeringsbeslissingen eenvoudiger en gerichter worden.

Ook Oost Flevoland Woondiensten ging aan de slag met Beeldkwaliteit. Zo wilden zij op korte termijn starten om, met behulp van de implementatie van Beeldkwaliteit, hun woningen te optimaliseren. In samenwerking met Apptimize Platform rolden wij Beeldkwaliteit voor zowel de laagbouw, als hoogbouw uit.

Binnen dit project:
– werd de app door Apptimize geïmplementeerd
– kreeg men training voor het gebruik van de app
– vond er een nulmeting plaats van ongeveer 650 grondgebonden woningen

Daarnaast leerden wij medewerkers, tijdens individuele sessies van een halve dag, de systematiek van het schouwen in de praktijk eigen te maken. Oost Flevoland Woondiensten kan nu zelfstandig metingen uitvoeren en zowel de beleving, als de kwaliteit op niveau houden.

Meer informatie over Beeldkwaliteit? Neem contact op met Hessel.