‘Inventarisatie en advies in één hand’

De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt om data en gebiedskaarten te inventariseren en actualiseren. Een belangrijke klus, omdat op basis van deze (areaal)gegevens bestekken en beheer- en jaarplannen worden gemaakt. “Door onze unieke combinatie van inventarisatie en advies, kunnen we de basis op orde maken en de klant ontzorgen”, vertelt Hessel Jan Randeraad van iFocus.
n deze digitale tijden is het van belang dat gemeenten hun data en gebiedskaarten op orde hebben. Op basis van deze (areaal)gegevens worden namelijk begrotingen, bestekken en beheerplannen gemaakt. “Het is dus belangrijk dat de basisgegevens op orde zijn, zodat er met de juiste gegevens wordt gewerkt”, geeft Hessel Jan Randeraad aan.

Cyber en iFocus voeren op dit moment bij verschillende gemeenten een afvalbakkeninventarisatie uit. Een ideale klus voor de winter. “Vaak sluipen er in de loop van de tijd foutjes in door veranderingen in het veld. Bijvoorbeeld door het weghalen of plaatsen van afvalbakken, zonder dat dit op de juiste wijze wordt verwerkt in het systeem. Wij zorgen ervoor dat de gegevens weer up to date zijn, zodat duidelijk is welk type afvalbak er waar staat en waarom.”


Unieke combinatie

Hessel Jan ziet het daarbij als een voordeel dat Cyber verschillende disciplines heeft, die intensief met elkaar samenwerken. Zo regelt Astrid Hoevenagel van Cens-or bijvoorbeeld ook regelmatig projectleiders of andere vakmensen voor dit soort projecten, terwijl iFocus de schouwers voor het veldwerk levert.

Ook is het volgens hem een pluspunt dat de adviseurs van Cyber ingeschakeld kunnen worden. “Op basis van de (kwaliteits)metingen buiten, kunnen adviseurs de gegevens analyseren en verwerken in een advies. In het geval van de afvalbakken wordt bijvoorbeeld gekeken welke bakken overbodig zijn of juist niet. Door deze unieke combinatie van inventarisatie en advies, zijn de lijntjes kort en kunnen we de klant heel makkelijk ontzorgen!”

Nieuwsartikelen

Eindejaarsbijeenkomst

Eindejaarsbijeenkomst

Eindejaarsbijeenkomst iFocusTraditioneel sluiten we het jaar met de hele Cyber Groep gezamenlijk af. Dit jaar vindt onze kerstbijeenkomst plaats bij Restaurant Proto in Alphen aan den Rijn. Onder het genot van een heerlijk diner blikken we terug op het afgelopen jaar...

Rondje langs de klanten

Rondje langs de klanten

iFocus langs de klantenAan het einde van het jaar gaan wij graag op bezoek bij onze opdrachtgevers en partners om terug te blikken op het afgelopen jaar. Zo bespreken we bijvoorbeeld de afgeronde projecten, bevindingen, actuele ontwikkelingen en de samenwerking, maar...

Schoon, Heel en Veilig

Schoon, Heel en Veilig

Oost Flevoland WoondienstenSchoon, Heel en Veilig. Dat zijn de drie factoren die bepalen wat de kwaliteit is van de gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte en waardoor huurders zich zowel prettig, als gehoord voelen. Met behulp van onze beeldsystematiek zetten wij...