‘Inventarisatie en advies in één hand’

De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt om data en gebiedskaarten te inventariseren en actualiseren. Een belangrijke klus, omdat op basis van deze (areaal)gegevens bestekken en beheer- en jaarplannen worden gemaakt. “Door onze unieke combinatie van inventarisatie en advies, kunnen we de basis op orde maken en de klant ontzorgen”, vertelt Hessel Jan Randeraad van iFocus.
n deze digitale tijden is het van belang dat gemeenten hun data en gebiedskaarten op orde hebben. Op basis van deze (areaal)gegevens worden namelijk begrotingen, bestekken en beheerplannen gemaakt. “Het is dus belangrijk dat de basisgegevens op orde zijn, zodat er met de juiste gegevens wordt gewerkt”, geeft Hessel Jan Randeraad aan.

Cyber en iFocus voeren op dit moment bij verschillende gemeenten een afvalbakkeninventarisatie uit. Een ideale klus voor de winter. “Vaak sluipen er in de loop van de tijd foutjes in door veranderingen in het veld. Bijvoorbeeld door het weghalen of plaatsen van afvalbakken, zonder dat dit op de juiste wijze wordt verwerkt in het systeem. Wij zorgen ervoor dat de gegevens weer up to date zijn, zodat duidelijk is welk type afvalbak er waar staat en waarom.”


Unieke combinatie

Hessel Jan ziet het daarbij als een voordeel dat Cyber verschillende disciplines heeft, die intensief met elkaar samenwerken. Zo regelt Astrid Hoevenagel van Cens-or bijvoorbeeld ook regelmatig projectleiders of andere vakmensen voor dit soort projecten, terwijl iFocus de schouwers voor het veldwerk levert.

Ook is het volgens hem een pluspunt dat de adviseurs van Cyber ingeschakeld kunnen worden. “Op basis van de (kwaliteits)metingen buiten, kunnen adviseurs de gegevens analyseren en verwerken in een advies. In het geval van de afvalbakken wordt bijvoorbeeld gekeken welke bakken overbodig zijn of juist niet. Door deze unieke combinatie van inventarisatie en advies, zijn de lijntjes kort en kunnen we de klant heel makkelijk ontzorgen!”

Nieuwsartikelen

iFocus op de vakbeurs Openbare Ruimte

iFocus op de vakbeurs Openbare Ruimte

iFocus 5 en 6 oktober op vakbeurs Openbare RuimteHoe zorg je ervoor dat de openbare ruimte daadwerkelijk de waarde heeft die je voor ogen hebt? En hoe kun je dat meten en vertalen naar concrete maatregelen? Ons 'Waardenmodel Leefomgeving' geeft de handvatten voor...

iFocus biedt Noordwijk inzicht in bijplaatsingen containers

iFocus biedt Noordwijk inzicht in bijplaatsingen containers

iFocus heeft in december 2021 een nulmeting uitgevoerd voor de gemeente Noordwijk als het gaat om het aantal bijplaatsingen van containers. In de periode van 17 tot en met 23 december zijn in totaal 132 containerlocaties en milieuparken gemonitord op 7 aaneengesloten...

iFocus brengt hoeveelheid drijfvuil in kaart

iFocus brengt hoeveelheid drijfvuil in kaart

Vanuit het programma Amsterdam Plastic Smart City hebben zo’n vijftig woonbootbewoners de vraag gekregen het water rondom hun woning één jaar lang vrij te houden van drijfvuil. Hiervoor kregen ze een speciaal ontwikkeld schepnet. Om het effect hiervan te beoordelen,...